Kmetija

Kmetija

Kmetija, ki jo je Rudi Hrovat podedoval po starših, je bila prvotno v sosednji vasi Begunje. Na kmetiji so se ukvarjali predvsem z rejo govedi za mleko. Zaradi prostorske stiske smo kmetijo leta 2007 preselili na lokacijo v Poljčah. Na kmetiji se ukvarjajmo z rejo posebne mesne vrste govedi angus ter oskrbo konj pasme quarter horse in šolo jahanja. Učenje jahanja poteka po predhodnem dogovoru.

Kmetija in bar Bršca se nahaja na idilični lokaciji v vasi Poljče, ob vznožju mogočnih Karavank in v neposredni bližini Begunj, ki so znane po glasbeni družini Avsenik in tovarni Elan. Iz doline Drage se lahko povzpnete na planine in vrhove Karavank. Ob vstopu v dolino se nahajajo ostanki gradu Kamen.

Kmetija leži na ugodni lokaciji v bližini večjih turističnih in športno-rekreativnih središč. V bližini sta dve smučarski središči Kranjska Gora in Vogel, ki ju lahko obiščete tako pozimi kot tudi poleti. V Radovljici si lahko ogledate staro mestno jedro, kjer vsako leto prirejajo festival čokolade. Bled je oddaljen je le nekaj minut vožnje. Od tam lahko pot nadaljujete proti Bohinju.

Šola jahanja